Verlaten zijn vanwege de midlifecrisis

Bij het woord “midlifecrisis” denken veel mensen aan het cliché van de man die zijn vrouw verlaat voor een andere (vaak jongere) vrouw. Gelukkig hoeft dit lang niet altijd het geval te zijn: legio mannen én vrouwen beleven hun midlifecrisis zonder hun partner te verlaten. Aan de andere kant komt het wel voor dat iemand aan de dijk wordt gezet, vaak zelfs volledig onverwacht. De achtergebleven partner blijft dan met vele vraagtekens zitten: het huwelijk was toch goed? Hebben zij zelf schuld aan de midlifecrisis, hebben zij signalen gemist of had het verlaten worden voorkomen kunnen worden?

Verlaten worden is een gebeurtenis die met recht traumatisch is. Voor een documentaire is de publieke omroep op zoek naar mensen die verlaten zijn en hierover willen vertellen. Hieronder vind je het oproepje van de publieke omroep.

Let op: Midlifecrisisz.nl heeft verder geen enkele band of bemoeienis met deze documentaire, de oproep staat dus verder los van alles wat je vindt op deze site.

Oproep van programma-maakster van de publieke omroep

Serieuze programma-maakster van de publieke omroep bereidt een documentaire voor over het thema ‘verlaten zijn’. Zij zoekt contact met vrouwen (en ook mannen) die recent door hun partner zijn verlaten en bereid zijn over die ervaringen te vertellen. Wie onverwacht door zijn of haar partner wordt verlaten, komt in een situatie terecht die een groot trauma in een mensenleven kan veroorzaken. Verleden, heden en toekomst krijgen een andere kleur en een kring van  mensen om ‘de verlatene’ heen, lijdt mee. Daarover zal het in deze documentaire gaan. Mocht u meer willen weten of interesse hebben hieraan mee te werken, mail dan naar: Eenanderetoekomst@gmail.com

Meer informatie en tips?

Er zijn ook diverse boeken die kunnen bijdragen: kijk hier

Bekijk boeken >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *